Tanáraink

Iskolánk képzési programja stabil nyelvtanári gárdával rendelkezik. A fiatal, profi tanárok a mi “biztosítékaink”: szakirányú felsőfokú végzettségű tanárainktól nem csak nyelvi, hanem magas szintű pedagógiai ismeretet is megkövetelünk. Elvárásunk továbbá a kiváló kapcsolatteremtő képesség, valamint a Tower Nyelviskola irányelveinek és szabályainak maradéktalan betartása a minőség biztosítása érdekében.

Nyelviskolánk vezetőinek és nyelvtanárainknak egyaránt fontos a folyamatos szakmai fejlődés. Ezért évente több alkalommal veszünk részt módszertani konferenciákon illetve a nyelviskolán belül workshopokat szervezünk.

Tanári gárdánk néhány tagjának rövid bemutatkozása:

Dóra

2000 óta tanítok folyamatosan a Tower Nyelviskolában. Tanári diplomám megszerzése után négy és fél évig Londonban éltem és az ott szerzett nyelvtanári tapasztalataimat használom fel a nyelvtanításban. Oktatási módszereimmel azt szeretném elérni, hogy a diákjaim már kezdő szinttől minél magabiztosabban használják a tanult nyelvet a hétköznapi élethelyzetekben. Célom, hogy tanulóim jól érezzék magukat az óráimon, elfelejtsék gátlásaikat, örömmel tanuljanak és foglalkozzanak a tananyaggal az órán kívül is. Tudásommal és tanítási tapasztalataimmal megpróbálom a legjobbat kihozni a diákjaimból. Örömmel tölt el, amikor tanulóim nyelvtanulási sikereinek részese lehetek.

Bogi

2003-ban végeztem angol nyelvtanári szakon. Ezt követően az ELTE-n szereztem egyetemi diplomát anglisztika szakon. 2005-ben kezdtem el tanítani, és 2006. nyarán csatlakoztam a Tower Nyelviskola csapatához. Célom azt elérni, hogy a tanulók olyan tudással gazdagodjanak, amelyet a hétköznapokban is kamatoztathatnak. Jó érzés látni, hogy a diákoknak is örömet jelent az angol tanulás- így nekem is öröm a tanítás. Szabadidőmet szívesen szentelem az angol irodalomnak is.

Andi-254x300Andi

Az ELTE angol-olasz nyelvtanári szakán végeztem. 2006 óta tanítok angolt óvodásoknak, iskolásoknak és felnőtteknek. A Tower Nyelviskolához 2010 májusában csatlakoztam.

Nekem a tanítás igazi szenvedély. Minden nap új csoda, mondják.  Azt gondolom, annak, aki szíve teljes szeretetével tanít, minden munkával töltött pillanat az. Látni, amint a szavak mondatokká, a mondatok összefüggő beszéddé formálódnak az órákon, folyamatosan tapasztalni, hogy akaraterővel és szorgalommal milyen fejlődés érhető el hetek, hónapok alatt, segíteni a megértésben, részese lenni a sikereknek, együtt küzdeni nap mint nap a közös célokért, a legfelemelőbb érzések közül valók.Hiszem, hogy a tudást nem átadni kell, sokkal inkább csak ösztönözni a megértésre. Hisz a tanulás csupán a felismerése annak, amit már régóta tudunk, a tanítás pedig az, ami mindezt segít felismerni.Feladatomnak érzem, hogy az órákon olyan könnyed, támogató légkört teremtsek, ahol a tanulók bátran kommunikálnak, ahol öröm számukra a nyelvtanulás. Mert a könnyedén és élvezettel szerzett ismeret észrevétlenül épül be a tudatba, további gondolatokat ébreszt és örökké a miénk marad.

Ingrid

I was born and grew up in Bristol a large city in the Southwest of England. I am lucky as both my parents were Hungarian, so I had some great holidays here in Hungary. In 2008, I decided to move here and have taught at Tower since 2009. Moving to Hungary was the best thing I’ve ever done and I really enjoy living here. When I’m not in Budapest I like to spend as much time as possible at Balatonfüred. I teach all levels of English including Business English which I especially enjoy.In the UK I originally trained as a history teacher and then completed a TEFL qualification when I decided to move here.I get a real buzz from working and interacting with my students and as a teacher I like to think that I’m „user-friendly”! My biggest thrill is when I hear that one of my students has been successful in their language exam.

DH1-300x225Hajni

Tanulmányok: 2004-ben diplomáztam az Eötvös Loránd Tudományegyetemen angol nyelvtanárként, majd folytattam angol tanulmányait a két éves kiegészítő szakon, amelyet 2006-ban fejezetem be. Az egyetemi évek alatt gimnáziumban  és nyelviskolában tanítottam angolt, valamint egy évig Skóciában, illetve Angliában dolgoztam. Szenvedélyem az angol nyelv és kultúra, szeretem a munkám! :)

Sara1

Sára

Az ELTE angol-kommunikáció szakán végeztem, majd Kanadában folytattam tanulmányaimat a Global Village Calgary CELTA képzésén. A tréning elvégzése után lehetőségem nyílt olyan csoportokat tanítani, akikkel az egyetlen közös nyelv az angol volt, hiszen a világ minden tájáról érkeznek diákok Kanadába. Ez az élmény szerettette meg velem igazán a nyelvtanítást. Jó érzés segíteni az emberek közötti kommunikációt, és látni, hogyan könnyíti meg az életüket a nyelvtudás.
A Tower Nyelviskola csapatához 2011-ben csatlakoztam. Az óráimon igyekszem minden igényre odafigyelni, és a jó hangulatot fenntartani.Fontosnak tartom az életszerű kommunikációs gyakorlatokat és a logikus nyelvi gondolkodásra nevelést, hogy a diákok később önállóan is könnyen tájékozódhassanak az angol nyelv világában.

Michele

Michele

Hi, I’m Michele! I was born and raised in San Francisco, California, and just moved to Budapest in July of 2013. Before I moved here I studied Linguistics and Spanish at the University of California, Davis. I also studied for a year at the Pontificia Universidad Católica de Chile in Santiago, Chile. I love being a teacher here in Budapest, because I get the opportunity to connect with many interesting and fun people.
In my free time I like to play the ukulele, draw and wander around the city and around the world.

Zita

Zita

Angol, filozófia szakos friss diplomás anyukaként, őszinte nyitottsággal állok a világ minden kérdése és gondolata elé. Ezt a nyitottságot igyekszem úgy hasznosítani az óráimon, hogy a nyelvtani és lexikális ismeretek bővítése mellett nagy hangsúlyt fektessek a diákok véleményének és életlátásának a célnyelven való kifejezőkészségére is. Mivel az angol nyelv a XXI. század legszélesebb körben használt kommunikációs eszköze, ezért úgy érzem azzal érhető el igazi sikerélmény, ha a diákok olyan tudást szereznek, mellyel munkájuk, tanulmányaik és hétköznapjaik során is ki tudják fejezni önmagukat. Az ilyen jellegű sikerélményekben való osztozás, a közös szakmai és személyiségbeli fejlődés az, ami miatt mindig is a tanári pálya vonzott. Most itt vagyok és nap mint nap osztozkodom, fejlődök és ebben lelem örömöm.

Kata

Kata

2004-ben diplomáztam angol-kommunikációs szakon, majd 2013-ban megszereztem a TEFL képesítést. 2004 után Angliába és Spanyolországba mentem, ahol kicsiknek és nagyoknak tanítottam angolt. Nagyon megszerettem a tanítást, boldoggá tett, hogy egy nagyon fontos képesség elsajátításában vehetek aktívan részt. Igyekszem az óráimat a hétköznapokban is felbukkanó szituációkkal kiegészíteni, mindezt játékosan, hogy a tanuló ne azt érezze, hogy iskolában van. Fontos, hogy az órák jó hangulatúak legyenek, ahol a diákok bátran kérdezhetnek és kérdésükre megkapják a megfelelő választ.

Szabó-Alexandra

Alexandra

I am of Hungarian origins, but was raised in the US. Thanks to my bilingual brain I am more than passionate about languages and literature, I also speak German and Italian. I graduated from Pázmány Péter Catholic University and will be continuing my studies all the way to PhD in the field of English philology, namely English literature. I’ve been teaching for over 4 years now and enjoy it to the fullest as nothing feels better than seeing individuals with different backgrounds & capacities improve in expressing themselves in a new language.

Andi

Az Elte Pedagógia és Pszichológia szakán szereztem angoltanári képesítést 2006-ban. Azóta számos korosztállyal igyekeztem megszerettetni az angol nyelvet, valamint tanári asszisztenskét 2 és fél évet töltöttem egy brit nemzetközi iskolában. Óráimon mindig törekszem arra, hogy kellemes, jó hangulatú legyen az együtt töltött idő, szívesen járjanak hozzám a hallgatók. A nyelvtan megtanítása, megértetése mellett igyekszem nagy hangsúlyt fektetni a kommunikációra, mert tapasztalataim szerint leginkább ez az, ami számít. Játékos feladatokkal,életszerű szituációkkal buzdítom a diákjaimat arra, hogyha kézzel-lábbal, pár szóval is, de merjenek angolul kommunikálni. Rendkívül jó érzés azt látni, hallani, hogy egy-egy tanfolyam végére a diákok nyelvtudása mennyit fejlődik, kinyílnak, szívesen kommunikálnak egymással angolul, sikeres nyelvvizsgát tesznek, megkapják álmaik állását, mert immáron a mindennapi életben használható nyelvtudással rendelkeznek.

IMG_3740_v1

Kitti

Fiatal, energikus munkaerőként gazdagítom a Tower tanárcsapatát 2016 nyara óta. Az óráimon változatos, tanulói igényeknek megfelelő módszerekkel találkozhatsz, legyen szó a kötetlen beszélgetésről angol nyelven, a nyelvi játékokról vagy éppen az irányított, tankönyv alapú nyelvi gyakorlásról – amit a nyelvtanuló és/vagy a szituáció megkíván. Támogatom az összetartó, jó hangulatú tanulói csoportok kialakulását, illetve nagyon fontosnak tartom a diákjaim megismerését, hiszen a (nyelviskolai) tanulás “közös munka”, ismernünk kell egymás elvárásait, szokásait az eredményesség érdekében.

édibédi

Anikó

I am Anikó.

I graduated from Babes-Bolyai University, Kolozsvár and I had been teaching English at a high school for 13 years for all the possible age groups. Then I interrupted my teaching career in order to avoid burn out and went to London for a ‘working holiday’ to recharge my batteries,to explore the British culture and everyday life, to improve my ‘book English’ and to get rid of all the roots of Hunglish. During these 2 years I completed the CELTA course. Moving back home I resigned from my school job. I gave myself a couple of months to figure out which direction I would like to  take and it turned out that teaching is my vocation and the activity that I can do soulfully. I moved to Budapest 2 years ago and I started teaching for adults. What makes my teaching style different? My lessons are full of personal examples, stimulating my adult students to open up and to talk, talk and talk. I am proud of being part of Tower Language School’s team and I do hope that you choose us to experience the challenges of being a student again and of acquiring a new language.

"Angol Alkalmazott nyelvészetet végeztem az ELTE-n és további terveim között szerepel, hogy PhD-t szerezzek, szintén alkalmazott nyelvészetből. A Tower-nél 2016-ban kezdtem, de az angol nyelv tanítása már régi szenvedélyem. Szeretem, ha sikerül a diákokat motiválni, ha látom, hogy sikereket érnek el és egyre magabiztosabbak a nyelvtudásukban. Az óráimon nagy hangsúlyt kap a kommunikáció, hiszen rendkívül fontosnak tartom, hogy a nyelvtanulók képesek legyenek kifejezni saját gondolataikat, véleményüket angolul."

Éva

“Angol Alkalmazott nyelvészetet végeztem az ELTE-n és további terveim között szerepel, hogy PhD-t szerezzek, szintén alkalmazott nyelvészetből. A Tower-nél 2016-ban kezdtem, de az angol nyelv tanítása már régi szenvedélyem. Szeretem, ha sikerül a diákokat motiválni, ha látom, hogy sikereket érnek el és egyre magabiztosabbak a nyelvtudásukban. Az óráimon nagy hangsúlyt kap a kommunikáció, hiszen rendkívül fontosnak tartom, hogy a nyelvtanulók képesek legyenek kifejezni saját gondolataikat, véleményüket angolul.”