Tanáraink

Iskolánk képzési programja stabil nyelvtanári gárdával rendelkezik. A fiatal, profi tanárok a mi “biztosítékaink”: szakirányú felsőfokú végzettségű tanárainktól nem csak nyelvi, hanem magas szintű pedagógiai ismeretet is megkövetelünk. Elvárásunk továbbá a kiváló kapcsolatteremtő képesség, valamint a Tower Nyelviskola irányelveinek és szabályainak maradéktalan betartása a minőség biztosítása érdekében.

Nyelviskolánk vezetőinek és nyelvtanárainknak egyaránt fontos a folyamatos szakmai fejlődés. Ezért évente több alkalommal veszünk részt módszertani konferenciákon illetve a nyelviskolán belül workshopokat szervezünk.

Tanári gárdánk néhány tagjának rövid bemutatkozása:

Dóra

2000 óta tanítok folyamatosan a Tower Nyelviskolában. Tanári diplomám megszerzése után négy és fél évig Londonban éltem és az ott szerzett nyelvtanári tapasztalataimat használom fel a nyelvtanításban. Oktatási módszereimmel azt szeretném elérni, hogy a diákjaim már kezdő szinttől minél magabiztosabban használják a tanult nyelvet a hétköznapi élethelyzetekben. Célom, hogy tanulóim jól érezzék magukat az óráimon, elfelejtsék gátlásaikat, örömmel tanuljanak és foglalkozzanak a tananyaggal az órán kívül is. Tudásommal és tanítási tapasztalataimmal megpróbálom a legjobbat kihozni a diákjaimból. Örömmel tölt el, amikor tanulóim nyelvtanulási sikereinek részese lehetek.

Bogi

2003-ban végeztem angol nyelvtanári szakon. Ezt követően az ELTE-n szereztem egyetemi diplomát anglisztika szakon. 2005-ben kezdtem el tanítani, és 2006. nyarán csatlakoztam a Tower Nyelviskola csapatához. Célom azt elérni, hogy a tanulók olyan tudással gazdagodjanak, amelyet a hétköznapokban is kamatoztathatnak. Jó érzés látni, hogy a diákoknak is örömet jelent az angol tanulás- így nekem is öröm a tanítás. Szabadidőmet szívesen szentelem az angol irodalomnak is.

Andi-254x300Andi

Az ELTE angol-olasz nyelvtanári szakán végeztem. 2006 óta tanítok angolt óvodásoknak, iskolásoknak és felnőtteknek. A Tower Nyelviskolához 2010 májusában csatlakoztam.

Nekem a tanítás igazi szenvedély. Minden nap új csoda, mondják.  Azt gondolom, annak, aki szíve teljes szeretetével tanít, minden munkával töltött pillanat az. Látni, amint a szavak mondatokká, a mondatok összefüggő beszéddé formálódnak az órákon, folyamatosan tapasztalni, hogy akaraterővel és szorgalommal milyen fejlődés érhető el hetek, hónapok alatt, segíteni a megértésben, részese lenni a sikereknek, együtt küzdeni nap mint nap a közös célokért, a legfelemelőbb érzések közül valók.Hiszem, hogy a tudást nem átadni kell, sokkal inkább csak ösztönözni a megértésre. Hisz a tanulás csupán a felismerése annak, amit már régóta tudunk, a tanítás pedig az, ami mindezt segít felismerni.Feladatomnak érzem, hogy az órákon olyan könnyed, támogató légkört teremtsek, ahol a tanulók bátran kommunikálnak, ahol öröm számukra a nyelvtanulás. Mert a könnyedén és élvezettel szerzett ismeret észrevétlenül épül be a tudatba, további gondolatokat ébreszt és örökké a miénk marad.

Ingrid

I was born and grew up in Bristol a large city in the Southwest of England. I am lucky as both my parents were Hungarian, so I had some great holidays here in Hungary. In 2008, I decided to move here and have taught at Tower since 2009. Moving to Hungary was the best thing I’ve ever done and I really enjoy living here. When I’m not in Budapest I like to spend as much time as possible at Balatonfüred. I teach all levels of English including Business English which I especially enjoy.In the UK I originally trained as a history teacher and then completed a TEFL qualification when I decided to move here.I get a real buzz from working and interacting with my students and as a teacher I like to think that I’m „user-friendly”! My biggest thrill is when I hear that one of my students has been successful in their language exam.

DH1-300x225Hajni

Tanulmányok: 2004-ben diplomáztam az Eötvös Loránd Tudományegyetemen angol nyelvtanárként, majd folytattam angol tanulmányait a két éves kiegészítő szakon, amelyet 2006-ban fejezetem be. Az egyetemi évek alatt gimnáziumban  és nyelviskolában tanítottam angolt, valamint egy évig Skóciában, illetve Angliában dolgoztam. Szenvedélyem az angol nyelv és kultúra, szeretem a munkám! :)

Sara1

Sára

Az ELTE angol-kommunikáció szakán végeztem, majd Kanadában folytattam tanulmányaimat a Global Village Calgary CELTA képzésén. A tréning elvégzése után lehetőségem nyílt olyan csoportokat tanítani, akikkel az egyetlen közös nyelv az angol volt, hiszen a világ minden tájáról érkeznek diákok Kanadába. Ez az élmény szerettette meg velem igazán a nyelvtanítást. Jó érzés segíteni az emberek közötti kommunikációt, és látni, hogyan könnyíti meg az életüket a nyelvtudás.
A Tower Nyelviskola csapatához 2011-ben csatlakoztam. Az óráimon igyekszem minden igényre odafigyelni, és a jó hangulatot fenntartani.Fontosnak tartom az életszerű kommunikációs gyakorlatokat és a logikus nyelvi gondolkodásra nevelést, hogy a diákok később önállóan is könnyen tájékozódhassanak az angol nyelv világában.

Michele

Michele

Hi, I’m Michele! I was born and raised in San Francisco, California, and just moved to Budapest in July of 2013. Before I moved here I studied Linguistics and Spanish at the University of California, Davis. I also studied for a year at the Pontificia Universidad Católica de Chile in Santiago, Chile. I love being a teacher here in Budapest, because I get the opportunity to connect with many interesting and fun people.
In my free time I like to play the ukulele, draw and wander around the city and around the world.

 

Kata

Kata

2004-ben diplomáztam angol-kommunikációs szakon, majd 2013-ban megszereztem a TEFL képesítést. 2004 után Angliába és Spanyolországba mentem, ahol kicsiknek és nagyoknak tanítottam angolt. Nagyon megszerettem a tanítást, boldoggá tett, hogy egy nagyon fontos képesség elsajátításában vehetek aktívan részt. Igyekszem az óráimat a hétköznapokban is felbukkanó szituációkkal kiegészíteni, mindezt játékosan, hogy a tanuló ne azt érezze, hogy iskolában van. Fontos, hogy az órák jó hangulatúak legyenek, ahol a diákok bátran kérdezhetnek és kérdésükre megkapják a megfelelő választ.

 

James  James

 I grew up in New Zealand under two Welsh parents who emigrated from the UK when I was very young. Being naturally drawn to studying language, I eventually completed a first-class BA (Hons) at Victoria University of Wellington roughly ten years ago. I’ve worked in a wide variety of jobs, in both government and corporate environments. Consequently, I feel very comfortable with business English and its culture. I’ve also done a lot of freelance writing work over the years — so when I moved to Budapest, teaching seemed like a perfect fit. Since then, I’ve spent the last three years enjoying Hungary, where I also completed CELTA.

 In my spare time I love to travel, ride my bike and to write. It’s great to meet students from all kinds of backgrounds, and to help them build their English language skills.

 IMG_3740_v1Kitti

Fiatal, energikus munkaerőként gazdagítom a Tower tanárcsapatát 2016 nyara óta. Az óráimon változatos, tanulói igényeknek megfelelő módszerekkel találkozhatsz, legyen szó a kötetlen beszélgetésről angol nyelven, a nyelvi játékokról vagy éppen az irányított, tankönyv alapú nyelvi gyakorlásról – amit a nyelvtanuló és/vagy a szituáció megkíván. Támogatom az összetartó, jó hangulatú tanulói csoportok kialakulását, illetve nagyon fontosnak tartom a diákjaim megismerését, hiszen a (nyelviskolai) tanulás “közös munka”, ismernünk kell egymás elvárásait, szokásait az eredményesség érdekében.

 Berliner ÉvaÉva

“Angol Alkalmazott nyelvészetet végeztem az ELTE-n és további terveim között szerepel, hogy PhD-t szerezzek, szintén alkalmazott nyelvészetből. A Tower-nél 2016-ban kezdtem, de az angol nyelv tanítása már régi szenvedélyem. Szeretem, ha sikerül a diákokat motiválni, ha látom, hogy sikereket érnek el és egyre magabiztosabbak a nyelvtudásukban. Az óráimon nagy hangsúlyt kap a kommunikáció, hiszen rendkívül fontosnak tartom, hogy a nyelvtanulók képesek legyenek kifejezni saját gondolataikat, véleményüket angolul.”

 

 

édibédiAnikó

I graduated from Babes-Bolyai University, Kolozsvár and I had been teaching English at a high school for 13 years for all the possible age groups. Then I interrupted my teaching career in order to avoid burn out and went to London for a ‘working holiday’ to recharge my batteries,to explore the British culture and everyday life, to improve my ‘book English’ and to get rid of all the roots of Hunglish. During these 2 years I completed the CELTA course. Moving back home I resigned from my school job. I gave myself a couple of months to figure out which direction I would like to  take and it turned out that teaching is my vocation and the activity that I can do soulfully. I moved to Budapest 2 years ago and I started teaching for adults. What makes my teaching style different? My lessons are full of personal examples, stimulating my adult students to open up and to talk, talk and talk. I am proud of being part of Tower Language School’s team and I do hope that you choose us to experience the challenges of being a student again and of acquiring a new language.

 

AndiAndi

Az Elte Pedagógia és Pszichológia szakán szereztem angoltanári képesítést 2006-ban. Azóta számos korosztállyal igyekeztem megszerettetni az angol nyelvet, valamint tanári asszisztenskét 2 és fél évet töltöttem egy brit nemzetközi iskolában. Óráimon mindig törekszem arra, hogy kellemes, jó hangulatú legyen az együtt töltött idő, szívesen járjanak hozzám a hallgatók. A nyelvtan megtanítása, megértetése mellett igyekszem nagy hangsúlyt fektetni a kommunikációra, mert tapasztalataim szerint leginkább ez az, ami számít. Játékos feladatokkal,életszerű szituációkkal buzdítom a diákjaimat arra, hogyha kézzel-lábbal, pár szóval is, de merjenek angolul kommunikálni. Rendkívül jó érzés azt látni, hallani, hogy egy-egy tanfolyam végére a diákok nyelvtudása mennyit fejlődik, kinyílnak, szívesen kommunikálnak egymással angolul, sikeres nyelvvizsgát tesznek, megkapják álmaik állását, mert immáron a mindennapi életben használható nyelvtudással rendelkeznek.